Ev yapımı milföy kete ile kahvaltılarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek. İşte adım adım milföy kete yapımı ve püf noktaları...

Milföy hamuru kullanarak hazırlayabileceğiniz peynirli milföy kete, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Bu özel tarif ile kahvaltılarınıza farklı bir tat katın. İşte milföy kete tarifi ve hazırlanışı...

Kolay ve lezzetli bir hamur işi arayışındaysanız, milföy kete tam size göre. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Adım adım milföy kete yapımını sizin için derledik.

Milföy Kete Tarifi

Malzemeler

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
4,5-5 su bardağı un (Hafif ele yapışan)

İçi için

150 gram tereyağı veya margarin
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydonoz

Üzeri için

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Yarım yemek kaşığı süt

Milföy Kete Tarifi

Öncelikle hamurumuz için gerekli malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
Daha sonra hamurumuzu 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu 4 eşit bezeye ayıralım.
Tepsi büyüklüğünde açıp ilk bezeye yağ sürelim her yerine hamurun bohça şeklinde kapatalım.
Daha sonra diğer bezeyi alalım onu da aynı şekilde açıp yağlayalım. Az önce yaptığımız bohça bezeyi de ortaya koyup tekrar bohça haline getirelim. Sırasıyla diğer 2 bezeyi de öyle yapalım.
Hamurumuzu buzdolabına 20 dakika kaldıralım.
Daha sonra yağı donmuş hamurumuzu oklava yardımıyla büyükçe açalım.
Kare kare keselim elimizle her kareye bastırarak biraz büyütüp peynir karışımı koyalım. Kenarlarını zarf şeklinde kapatalım.
Tepsimize alalım.
Hamurumuzun üzerine yumurta karışımını sürüp bıçakla çizik atalım.
200 derecede fırında pişirelim. Afiyet olsun.