Evinizde misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı yapmak ister misiniz? İşte size kremalı revani tarifi! Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, tatlı krizlerinize son verecek, sofralarınıza tat katacaksınız. Adım adım kremalı revani yapımını keşfedin.

Geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden keşfetmek isteyenler için mükemmel bir tarif: Kremalı revani! Bu tarifle, klasik revaniye yepyeni bir tat katacak, misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet yaratacaksınız. Adım adım kremalı revani yapımı burada.

Tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak bir tarifle karşınızdayız: Kremalı revani! Hem gözlere hem damaklara hitap eden bu tatlı, pratik yapımıyla da dikkat çekiyor. İşte, kremalı revani tarifi ve yapılış aşamaları.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Malzemeler

Revani İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

Şerbeti İçin:

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin:

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması:

Şerbeti hazırlayın:

Su ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırın.
Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Revani Hazırlığı:

Revani karışımını hazırlayın:

Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Revaniyi pişirin:

Yayvan bir fırın kabını yağlayın (büyük boy borcam kullanabilirsiniz).
Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Revaniye şerbeti ekleyin:

Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haldeyken üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revani üzerinde gezdirerek dökün.
Revani şerbeti çekerken krema yapımına geçin.

Krema Hazırlığı:

Kremayı hazırlayın:

Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu koyun ve karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı krema ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın.

Kremayı revaniye ekleyin:

İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revani üzerine yayın.
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve 3-4 saat dinlendirin.

Servis ve Süsleme:

Tatlınızı buzdolabından çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Üzerini Antep fıstığı, Hindistan cevizi veya dilediğiniz başka malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu kremalı revani tarifi, hem göze hem damağa hitap edecek ve sofralarınıza yenilik katacak.

Püf Noktaları

Şerbet: Şerbetin soğuk, revani ise sıcak olmalıdır. Bu, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar.
Krema: Kremayı pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
Dinlendirme: Tatlınızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Bu, tatların birbirine iyice karışmasını sağlar.

Bu kremalı revani tarifi ile tatlı krizlerinize son verebilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, sofralarınıza yenilik katacak. Afiyet olsun!