Film izlerken en sevdiğiniz atıştırmalık olan patlamış mısırı, evde sinema salonlarındaki gibi yapabilirsiniz. İşte adım adım evde patlamış mısır yapmanın yolları ve püf noktaları.

Evde geçireceğiniz film geceleriniz için sinemadaki patlamış mısır lezzetini yakalamak ister misiniz? Bu basit tarif ve püf noktaları ile evde mükemmel patlamış mısır yapabilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIR TARİFİ

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

MALZEMELER

1 çay bardağı buzlukta beklemiş mısır
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Kağıt havlu

TARİF

Büyük bir tencereyi ısıtın. Daha sonra yağı ve buzlukta bekletilmiş mısırı ve tuzu ilave edin karıştırın.
Bir tane mısır patlayınca tencerenin üzerine kağıt havlu örtün .
Kapağını kapatın kısık ateşte patlamaya bırakın.
10 saniyede bir tencereyi sallayın kapağını sakın açmayın.
Tencereden ses çıkmadığı zaman ocağın altını kapatın.
Uygun bir servis tabağına alın.

Sinemada tadına doyulmaz patlamış mısırın sırrı artık sizin ellerinizde. Bu basit ama etkili püf noktalarıyla, film gecelerinizi sinema salonlarındaki keyifle taçlandırabilirsiniz. Ev yapımı patlamış mısır tarifi, hem pratik hem de lezzetli olup, film izlerken size eşlik edecek mükemmel bir atıştırmalık olacak. Şimdi mısır tanelerinizi hazırlayın ve bu harika tarifi deneyin!