Evinizin konforunda, dışarıdan sipariş verme ihtiyacı duymadan, hazır yufka kullanarak çıtır çıtır lahmacun yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte adım adım evde çıtır lahmacun tarifi!

Hazır yufka ile lahmacun yapımı, evde lezzetli ve pratik yemekler hazırlamak isteyenler için mükemmel bir çözüm sunuyor. Bu tarif ile, lahmacun yapımını hem kolaylaştırıyor hem de lezzetinden ödün vermiyoruz.

Ev yapımı lahmacunun püf noktaları nelerdir? Yufka ile çıtır lahmacun yaparak, misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte lezzetli ve çıtır lahmacunun sırları.

Lahmacun tarifi

Malzemeler

İç harç için;

300 gram kıyma

2 adet büyük boy soğan

2 adet kapya biber

2 adet çarliston biber

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Birer tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Pulbiber

Kimyon

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

4 adet yufka

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı un

Lahmacun nasıl yapılır?

İlk olarak iç harç için soğanları, biberleri, domatesleri, maydanozu rondodan geçirelim. Dileyen tüm malzemeyi incecik doğrayabilir.

Rondodan geçirdiğimiz sebzeleri karıştırma kabına alıp kıymayı, yağı, salçaları ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.

Yufkaların üzerine sürmek için küçük bir kase içinde su ve unu iyice karıştıralım.

Fırın tepsinin alt kısmına yağlı kağıt serelim.

Üzerine bir tane yufkayı serip yanlardan içe doğru katlayarak tepsi boyutuna getirelim.

Üzerine yufkaları çok ıslatmayacak şekilde fırçayla 4 yemek kaşığı kadar unlu karışımdan sürelim.

4 yemek kaşığı kadar kıymalı harcı yufkanın her yerine incecik olacak şekilde serelim.

Kaşığın tersi ile yaparsanız çok kolay ve incecik seriliyor.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırının en alt katına tepsimizi yerleştirelim.

Arada yufkaların alt kısmını kontrol ederek pişirelim.

Yufkalar biraz kızarıp çıtırlaşınca, kıymalı harç pişince fırından çıkarıp 4 eşit parça halinde keselim.

Evde hazır yufka ile lahmacun yapmanın pratikliğini ve lezzetini keşfettikten sonra, dışarıdan sipariş vermeye bir daha düşünmeyebilirsiniz. Bu basit ve hızlı tarifle, lahmacun keyfini evde sürdürebilir, sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!