Evde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Şekersiz ve pişmeyen bu kurabiye tarifiyle tanışın.

Kahve saatleriniz artık daha sağlıklı ve lezzetli geçecek. İşte, herkesin yapabileceği basit ve sağlıklı bir kurabiye tarifi!

Hurma ve kakao ile doğal tatlandırma: İşte sağlıklı ve şekersiz kurabiye tarifimiz! Bu lezzetli atıştırmalık her anınıza eşlik edecek.

Pişmeyen Sağlıklı Şekersiz Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı çiğ badem

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

2,5 su bardağı hurma

4 çorba kaşığı kakao

2,5 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

3 çorba kaşığı badem kreması

Pişmeyen Şekersiz, Pratik Kurabiye Tarifi

Birkaç gün boyunca tüketecekseniz sağlıklı topları buzdolabında muhafaza ediniz. Badem kreması yerine yer fıstığı ezmesi veya pekmez, bal da kullanabilirsiniz.

Pişmeyen Şekersiz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle çiğ bademleri yahut cevizleri rondodan geçirin veya kendiniz ezin.

Üzerine çekirdeklerini  temizlediğiniz hurmaları, kakaoyu, Hindistan cevizi yağını ve badem kremasını ilave edip top şeklinde yuvarlanacak bir hamur haline gelene kadar tekrar rondoya alın.

Hazırladığınız kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde lezzetli toplar yapın.

Hazırladığınız pişmeyen kurabiyeleri 1 gece veya 1 saat buzlukta bekletin. İş yerinize, okula götürebilir gelen misafirlerinize pratikçe sağlıklı düşük kalorili topları gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.