Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde ya da atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bu kurabiyeler, lezzeti ve tazeliği ile damaklarınızı şenlendirecek. Hem yapımı pratik hem de uzun süre taze kalmasıyla mutfağınızın yeni favorisi olacak.

Her zaman taze ve çıtır tuzlu kurabiyeler yapmak artık çok kolay. Sizler için hazırladığımız bu bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, hem lezzeti hem de pratikliği ile göz dolduracak. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeleri denemek için sabırsızlanacaksınız.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile mutfağınıza lezzet katın. Özellikle misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu kurabiyeler, tazeliğini koruyarak her zaman ilk günkü gibi lezzetli olacak. Pratik yapımı ve uzun süre taze kalması ile bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak un
1 yumurtanın sarısı
Bir tutam çörekotu
Bir tutam susam

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Yağları karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve en son unu ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörekotu serpin.
Sıcak fırında 190 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimiz ile artık kurabiyeleriniz her zaman taze ve çıtır olacak. Hem pratik yapımı hem de lezzeti ile bu tarif, çay saatlerinize ve atıştırmalıklarınıza yeni bir soluk getirecek. Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak bu kurabiyeleri hemen denemek için malzemelerinizi hazırlayın ve mutfağa geçin. Afiyet olsun!