Sofralarınızı tatlandıracak, elma ve tarçınla dolu bu çatlak kurabiye tarifi, hem hafif hem de ağzınızda dağılan bir lezzet sunuyor. Pratik malzemeler ve kolay adımlarla, bu kurabiyeyi hazırlamak çocuk oyuncağı.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni çaresi olacak. Bu lezzetli ve hafif kurabiyeler, ağızda dağılan yapısıyla çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak. İşte, adım adım bu enfes tarif...

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Çay saatlerinizi şenlendirecek olan Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye ile tanışmaya hazır olun. Bu kurabiye, hem göze hem damağa hitap ediyor. Elma ve tarçının muhteşem uyumu, bu kurabiyeyi denemeniz için yeterli bir sebep olmalı.

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, elma ve tarçının eşsiz uyumu ile çay saatlerinize yeni bir lezzet katıyor. Bu kurabiyeler, hem hazırlaması kolay hem de lezzetiyle herkesi memnun edecek şekilde tasarlanmıştır. İster sıcak bir çayın yanında, ister soğuk bir günün sonunda, bu kurabiyeler her anınıza tat katmaya hazır. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun, keyifli çay saatleri dileriz!