Çikolatalı bir rüya: Brownie kurabiye. Hem pratik hem de enfes bu tarifle herkesi etkileyin!

Çay saatlerinizi şenlendirecek yeni bir lezzet arıyorsanız, brownie kurabiye tam size göre!

Çikolata severler buraya! Ev yapımı brownie kurabiye tarifi ile lezzet yolculuğuna çıkın.

MALZEMELER

230 g kıyılmış bitter çikolata
125 g tereyağı
135 g un
20 g kakao
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük yumurta
100 g toz şeker
100 g esmer şeker

TARİF

Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Mikrodalga fırında 30 saniyelik artışlarla çikolata eriyene kadar karıştırın. Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Üzerine un karışımını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kasenin yanlarını ve tabanını kazımak için bir spatula kullanın.
Karışım yumuşak olacak, bu yüzden biraz sertleşmesi için buzdolabına 1-2 saat dinlendirin.
Fırını 180 C’ye ısıtın.
Bir dondurma kaşığı kullanarak, yuvarlak hamur topları yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yayılmasını sağlamak için her kurabiye arasında 3-5 cm aralık bırakın.
12-13 dakika çatlak ama yumuşak kıvamda olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi üzerinde soğutun (yumuşak olacaktır, bu yüzden en az 20 dakika verin), ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 gün, buzdolabında 5 gün saklanabilir veya 2 aya kadar dondurulabilirsiniz.

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Brownie kurabiye, çikolata ve kurabiye dünyasının kusursuz birleşimi. Bu tarifle, her lokmada yoğun çikolatalı lezzeti ve kurabiye rahatlığını bir arada yaşayacaksınız. Çay saatleriniz veya özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi deneyerek, misafirlerinizin de beğenisini kazanacaksınız.