Yılbaşı gecesi veya sıradan bir çay saatinde misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif mi arıyorsunuz? Kozalak kurabiye ile tanışın!

Klasik kurabiye tariflerine yeni bir soluk getiren kozalak kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Mısır gevreği ve çikolatanın eşsiz uyumuyla hazırlanan kozalak kurabiye, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet olacak.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

MALZEMELER

2 adet baton kakaolu kek
1 paket krema (200ml)
80 gr çikolata ( sütlü ya da bitter)
1 paket Kakaolu yaprak buğday gevreği
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ceviz

TARİF

Keki iyice ufalıyoruz. İçerisine cevizi ve pudra şekerini ekliyoruz.
Ocakta ısınan kremaya çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
Eriyen çikolatamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
Sonra kakaolu gevreği sıra sıra kozalak görünümü vererek keke hafifçe batırıyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz.