Yeni yıl sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı yılbaşı kurabiye tarifleriyle karşınızdayız! Bu tariflerle yılbaşı gecenizi tatlı bir anıya dönüştürün.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi kurabiyeler bu yıl da sizlerle. Hem pratik hem de leziz bu tarifler, yılbaşı akşamınıza renk katacak.

Yılbaşı yaklaşırken, ev yapımı kurabiye tarifleriyle misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte en lezzetli ve pratik yılbaşı kurabiye tarifleri!

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı pekmez
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zencefil
3 su bardağı un (az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz)

Süsleme İçin;

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Glazür
Pudra şekeri

TARİF

Tereyağ, pekmez, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın. Unun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın. Sonrasında bir miktar daha un ekleyin ve tarçın, eğer kullanacaksanız zencefil, vanilya ve kabartma tozu da ilave edip yoğurmaya devam edin.
Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yoğurulan hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekleyin.
Ardından tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru yağlı kağıda koyun. Üzerine yeniden yağlı kağıt serip merdane ile açın.
Açılan hamurları kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerine isterseniz glazürle süsleme yapabilirsiniz. Ya da soğuduğunda pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yılbaşı gecesi sofralarınız için hazırladığınız bu lezzetli kurabiyeler, hem sizin hem de sevdiklerinizin yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmasını sağlayacak. Hazırlaması kolay ve tadı damaklarda unutulmayacak bu kurabiye tarifleriyle yılbaşınızı tatlandırın. Herkese mutlu yıllar dileriz!