Kek yapımında yeni bir soluk: Su keki! Süt kullanmadan sadece su ile hazırlayabileceğiniz bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Su ile kek yapmaya ne dersiniz? Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu su keki tarifi, mutfakta pratik ve hızlı bir alternatif sunuyor.

Sütünüz bittiği zamanlarda bile mükemmel kekler yapabilirsiniz. İşte size adım adım su ile yapılan kek tarifi; hem kolay hem de oldukça lezzetli!

SU KEKİ TARİFİ

MALZEMELER

3 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısmı için;

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp köpürene kadar 3 dakika çırpın.
Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son yavaş yavaş unu ekleyin, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip çırpın.
Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpın.
Kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayın ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın ve keki ters çevirip kalıbından çıkarın.

Su keki, süt kullanmadan da mükemmel kekler yapabileceğinizi kanıtlıyor. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunarak, kek yapımını herkes için ulaşılabilir hale getiriyor. Siz de bu tarifi deneyerek, çay saatlerinizi tatlandırabilir ve misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!