MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Kabarıklığı ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan balon kek, mutfağınızda harikalar yaratacak. Yumurta, şeker ve bir kaç basit malzeme ile hazırlanan bu kek, fırından çıktığında adeta bir balon gibi kabaracak. İşte balon kek tarifi.

Asla sönmeyen ve kabarmasıyla göz dolduran bir kek yapmak ister misiniz? Balon kek tarifi tam da aradığınız şey olabilir. Kolayca hazırlanan ve mükemmel sonuçlar veren bu tarif, lezzetiyle de büyüleyecek. İşte balon kek tarifi.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz bir kek tarifi arıyorsanız, balon kek tam size göre. Kabarması ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bu kek, adeta bir balon gibi kabaracak. İşte tüm detaylarıyla balon kek tarifi.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1. 5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 adet maden suyu
Kabartma
Vanilya
3 su bardağı un
3 damla limon suyu
3 kaşık
Kakao
1 su bardağı sıvı yağ

BALON GİBİ KABARAN ASLA SÖNMEYEN KEK NASIL YAPILIR?

1- Yumurta ve şekeri derin bir kapta 4 dakika boyunca çırpın.

2- İçine su, maden suyu ve yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

3- Vanilya, kabartma tozu, un ve limonu harcın içine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpma işlemini sürdürün.

4- Karışımın bir kısmını yağladığınız kek kalıbına dökün.

5- Kek harcının kalanına kakao ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı da kalıba döküp bir kürdan yardımıyla şekil verin.

6- 180 derece fırında 45 dakika boyunca pişirin.

İşte balon gibi kabaran ve asla sönmeyen kekiniz hazır.

Balon kek tarifi ile evde harikalar yaratabilirsiniz. Kabarması ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek bu kek, fırından çıktığında adeta bir balon gibi kabaracak. Tarifimizi denemeyi unutmayın, afiyet olsun!