Anne keki deyince akla gelen mis kokulu, puf puf kabaran lezzetli keklerdir. Bu tarifle, annelerimizin yaptığı gibi kabaran ve enfes bir kek yapabilirsiniz. Herkesin favorisi olacak bu tarifin tüm püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Kabaran anne keki nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bu tarifte bulacaksınız. Yumuşacık dokusu ve harika lezzetiyle, bu kek herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım yapılışı ve ihtiyacınız olan malzemelerle anne keki tarifi.

Evde anne keki yapmanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarifle puf puf kabaran ve yumuşacık bir kek hazırlayabilirsiniz. Annelerimizin tarifinden ilham aldık ve lezzet dolu bir kek tarifi oluşturduk. Hemen deneyin ve nostaljik lezzeti yakalayın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

TARİF

3 yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Şekeri katıp mikserle 3-4 dakika çırpalım. olsun
Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim ve çok az tekrar çırpalım.
Tereyağı ile yağladığımız tepsiye dökelim. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Puf puf kabaran anne keki tarifi ile evde lezzet dolu kekler yapabilirsiniz. Hem nostaljik bir tat hem de yumuşacık dokusuyla bu kek, herkesin favorisi olacak. Pratik yapılışı ve harika lezzetiyle anne keki, çay saatlerinize renk katacak. Bu tarifi mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!