Evinizin mutfağını bir pastaneye çevirecek katmer poğaça tarifi ile tanışın. Hem görüntüsü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı lezzetli bir maceraya dönüştürecek.

Fırından yeni çıkmış gibi lezzetli ve yumuşacık katmer poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve detaylı rehber ile katmer poğaça yapmanın tüm aşamaları parmaklarınızın ucunda. Evinizde bu lezzeti denemeye hazır olun!

Kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet arayışındaysanız, ev yapımı katmer poğaça tam size göre. Adım adım kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif ile mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizi şımartın.

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Arasına;

75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)

Katmer Poğaça Tarifi

İlk olarak uygun bir kabın içerisine su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve instant mayayı alarak malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım. 

Daha sonra un ile tuzu ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada unun tamamını koymak yerine yavaş yavaş ilave etmeniz yoğurma açısından daha kolay olacaktır.

Hamurumuzu mayalandırmadan şekil verme aşamasına geçelim. Bunun için hamurumuzu tezgaha alarak 8 eş paçaya bölelim.

Hamurlarımızın her birini dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.

Bezelerimizden birini alalım ve unladığımız tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.

Açtığımz hamuru bir kenara alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizelim. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.

Son bezeyi açtıktan sonra diğer hamurların üzerine yerleştirelim ve bu defa üzerine yağ sürmeyelim.

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim. Daha sonra 60-70cm'e kadar merdane yardımı ile büyütelim. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzememizi koyalım ve saralım.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Sardığımız poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.

15 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürelim.

Pişmeye hazır poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Ev yapımı katmer poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Bu lezzetli poğaçalar, görüntüsü ve tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin. Her lokmada ağızda dağılan bu yumuşacık poğaçalar, ev yapımı lezzetlerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!