Anadolu'nun kadim pişirme yöntemlerinden biri olan çömlek güveç, MasterChef'te yeniden hayat buluyor. Bu tarif, eski zamanların sağlıklı ve doğal beslenme alışkanlıklarını günümüz sofralarına taşıyor. MasterChef güveç tarifi, yaz mevsiminin taze sebzeleriyle daha da lezzetli hale geliyor.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

MasterChef güveç tarifi merak edildi. Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat meydana gelir. Bu çömlek doğal koşullarda üretildiği için, içinde yapılan yemekte ayrı bir fark yaratacaktır. Peki, Çömlekte güveç nasıl yapılır? İşte malzemeler

Güveç tarifi araştırılıyor. Güveçte yapılan yemekler tencere yemeklerine göre daha güzel ve özel bir yemek olur. Önceki zamanlarda insanlar hep yemeklerini çömlekte yapıp, odun ateşinde pişirdikleri için doğal beslenerek sağlıklı yaşamışlardır. Yapacağınız güveci yaz mevsiminde taze sebzeler ile yaparsanız daha lezzetli olur. İşte MasterChef'in yeni bölümünde yapılan güveç ile ilgili detaylar....

MASTERCHEF GÜVEÇ TARİFİ!

MALZEMELER

1 kilo kemikli et (Küçük baş olursa daha iyi olur)
4-5 adet patlıcan
6-7 adet biber
5-6 adet domates
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 s bardağı su
Tuz

TARİF

Öncelikle kemikli eti güzelce yıkayıp çömleğin altına koyun.
Üzerine patlıcanları fotoğraftaki gibi doğrayıp ekleyin.
Tereyağını da ekledikten sonra biberleri de doğrayıp patlıcanın üstüne ekleyin.
Domatesi ve sarımsağı da doğrayıp çömleğe ekleyin.
Üzerine tuzunu, zeytinyağını ve suyunu da ekleyip ağzını kapatıp mahalle fırınında pişirmeye gönderin.