Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Dondurma yemekten keyif alıyor ama kalori almak istemiyor musunuz? Ödem savar dondurma tam size göre! Ananasın ferahlatıcı etkisiyle hazırlanan bu dondurma, sağlıklı malzemelerle ödem atmanıza yardımcı oluyor. İşte lezzetli ve sağlıklı dondurma tarifi...

Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek ve sağlıklı kalmak isteyenler için ödem savar dondurma mükemmel bir seçenek. Ananas ve yoğurt gibi doğal malzemelerle yapılan bu dondurma, ödem atmanıza yardımcı olurken lezzetinden de ödün vermiyor. Nasıl yapıldığını öğrenin...

Lezzetli bir tatlıyı sağlıkla buluşturan ödem savar dondurma, ananasın doğal tatlılığı ve yoğurdun ferahlığı ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Ödem atıcı özellikleriyle bilinen bu dondurma, hem sağlıklı hem de tatmin edici bir seçenek. İşte pratik tarifi ve püf noktaları...

Malzemeler

1 adet ananas
3 dolu yemek kaşığı yoğurt veya 1/2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Ananasın tamamını küçük parçalar halinde doğrayıp dondurun. Daha sonra yoğurt veya süt ile karıştırıp blender ettikten sonra kabınıza alıp tekrar buzluğa atın. 1-2 saat daha dondurduktan sonra ödem atıcı dondurmanız yemeye hazır.
Dipnot: Güçlü bir blender aletiniz yok ise ananasları dondurmadan yoğurt ile blender ettikten sonra dondurun veya bitkisel süt kullanın.
Üzerini file badem ile süsleyebilirsiniz. Yoğurt, meyve ve kuruyemiş üçlüsü uzun süre tok tutuyor. Bu şekilde bir ana öğününüz yerine tüketerek bir öğününüzü hafif geçirebilirsiniz veya daha uzun süre tok tutacak bir ara öğün yapabilirsiniz.