Amasya çöreği, cevizin mayalanma sanatıyla buluştuğu, damağınızda unutulmaz izler bırakan bir lezzet. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinize farklı bir tat katacak.

Eğer evde lezzetli ve yumuşak bir çörek yapmak istiyorsanız, Amasya çöreği tam size göre. İster kahvaltıda, ister akşamüstü çayının yanında, bu tarifle her zaman beğeni toplayacaksınız.

Geleneksel Türk lezzetlerinden Amasya çöreği, herkesin yapabileceği kadar basit, tadıyla herkesi büyüleyecek kadar özel bir tarif. İşte evinizde bu lezzeti yaratmanın yolları.

AMASYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

100 gram tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı sıvı yağı

1 su bardağı ılık sulu yoğurt

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Yarım su bardağı ılık su

3-4 su bardağı un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur )

1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuz için erittiğimiz tereyağımızı ve diğer malzemeleri ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Son olarak hamurumuza cevizimizi ekleyip elimizle hamuru toparlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurumuzu elimizle portakal büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçak yardımı ile artı şeklini verip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Amasya çöreği, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir yöresel tat. Bu tarif sayesinde, geleneksel Amasya çöreğini kendi mutfağınızda yeniden yaratabilir, sevdiklerinizle bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetli serüvenin bir parçası olun!