Bal kabağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Peki ya cilde iyi geldiğini? Bu mucizevi meyvenin çorbasını denediniz mi? İşte zencefil ve zerdeçallı tarif…

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Turuncu dilimleriyle Pazar tezgahlarında görsel şölen yaşatan Bal Kabağı, lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirme, bağırsak hareketlerini hızlandırma, cilde iyi gelme gibi faydaları olan Bal Kabağı sofralarımızda genellikle tatlı olarak karşımıza çıkar fakat Bal Kabağını farklı pişirme yöntemleri ile daha sağlıklı tüketmek mümkündür. Hem sağlıklı, hem besleyici olan Bal Kabağı çorbası tarifini sizler için hazırladık.

Turuncu dilimleriyle Pazar tezgahlarında görsel şölen yaşatan Bal Kabağı, lif bakımında oldukça zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirme, bağırsak hareketlerini hızlandırma, cilde iyi gelme gibi faydaları olan Bal Kabağı sofralarımızda genellikle tatlı olarak karşımıza çıkar fakat Bal Kabağını farklı pişirme yöntemleri ile daha sağlıklı tüketmek mümkündür. Hem sağlıklı, hem besleyici olan Bal Kabağı çorbası tarifini sizler için hazırladık.

BAL KABAĞI ÇORBASI MALZEMELERİ

3 Dilim orta büyüklükte Bal Kabağı
1 Küçük boy patates
1 Küçük boy havuç
1 Küçük boy soğan
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
Tuz

BAL KABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Derin bir tencereye zeytinyağını koyup ısınmasını bekleyelim.
Küp küp doğranmış kabak, havuç, patates ve soğanı ekleyip ara ara karıştırarak soteleyelim.
Üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
Toz zencefil, zerdeçal ve karabiberi ekleyelim.
Sebzeler pişip yumuşadıktan sonra blenderdan geçirelim.
2-3 dk daha kaynatıp tuzunu ekleyip servis edelim.
Servis ederken arzuya göre üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.