Pratik ve ekonomik bir börek tarifiyle mutfağınızı şenlendirin. Mayasız hamurun kolaylığı ve çeşit çeşit iç harçlarla, herkesin beğenisini toplayacak börekler hazırlayın.

Az malzemeyle nasıl lezzetli börekler yapılır diye merak ediyorsanız, bu mayasız ve ekonomik tarif tam size göre. Hem kolay hem de çok lezzetli!

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Mayasız hamurun pratikliği ve ekonomik malzemelerle evde börek yapmanın keyfini çıkarın. İster peynirli, ister kıymalı ya da patatesli, her çeşit için mükemmel bir tarif!

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bu mayasız ve ekonomik börek tarifiyle, evde börek yapmak artık çok daha kolay ve keyifli. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem bütçenizi koruyacak hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek. Çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu börekler, ağızda dağılan lezzetiyle unutulmaz anlar yaratmaya hazır. Şimdi fırını ısıtın ve bu lezzetli tarifi deneyin. Afiyet olsun!