Sarıyer böreği, çıtırlığı ve benzersiz iç harcı ile her zaman favoriniz olacak. Evde bu geleneksel lezzeti yaratmak için gereken her şeyi sizin için derledik.

Kuş üzümlü ve fıstıklı harika iç malzeme ile hazırlanan Sarıyer böreğini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte size pratik bir rehber.

Ev yapımı bir Sarıyer böreği ile çay saatlerinizi taçlandırmaya hazır olun. Bu adım adım tarifle, börek yapmak artık çok kolay!

Sarıyer usulü börek tarifi

Mazemeler

•             25 adet baklavalık yufka

İç harcı için:

•             500 gram orta yağlı kıyma

•             2 adet orta boy soğan

•             1 tatlı kaşığı tereyağı

•             2 yemek kaşığı zeytinyağı

•             50 gram dolmalık fıstık

•             50 gram kuş üzümü

•             1 çay kaşığı karabiber

•             1 çay kaşığı tuz

Böreğin sosu için:

•             1 çay bardağı süt

•             1 çay bardağı zeytinyağı

•             100 gram eritilmiş tereyağı

Sarıyer usulü börek tarifi

İç harcımız için zeytinyağını bir tencereye alın ve üzerine kıymayı alarak kavurun.  Üzerine soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

En son kuş üzümü dolmalık fıstıkı ve baharatları ilave edin.

1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Tek kat yufkayı tezgaha serip üzerine bir miktar sostan dökün. Üzerine 2. Yufkayı alıp soslayın.

5. kat yufkayı koyunca sos sürmeyip kıymalı harçtan koyun ve yufkayı sıkıca sarıp U şekline getirin. Yağlanmış kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.

Kalan sostanda üzerleine sürerek önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika civarı pişirin.

Fırından alıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.