Mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Soslu pratik börek tarifiyle, çay saatlerinizi zenginleştirecek, damak çatlatan lezzetler yaratabilirsiniz. İşte size adım adım börek yapımının sırları!

Börek yapmak hiç bu kadar lezzetli ve kolay olmamıştı! Soslu pratik börek tarifimiz, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizi etkileyecek. Evde börek yapmanın tüm inceliklerini keşfedin.

Ev yapımı böreklerin vazgeçilmez lezzeti, soslu pratik börek tarifimizle sofralarınızda! Bu kolay ve lezzetli reçeteyle, misafirlerinizi şaşırtacak ve herkesin favorisi olacaksınız.

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

İşte bu kadar! Siz de bu soslu pratik börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz. Hem çıtır çıtır hem de içi yumuşacık bu lezzet, pratik yapımıyla zaman kazandırırken, damaklarınızda unutulmaz tatlar bırakacak. Şimdi sıra sizde; mutfakta bu lezzetli serüvene başlayın ve afiyet olsun!