17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Evde pratik ve lezzetli bir börek yapımına ne dersiniz? Pırasalı çıtır börek tarifimizle, hem hızlı hem de nefis börekler yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Pırasalı çıtır börek, herkesin beğenisini kazanan, lezzetli ve pratik bir tarif. Bu kolay tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir, çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz.

Lezzetli bir börek arayışında mısınız? İşte, pırasanın enfes tadıyla buluşan çıtır çıtır bir börek tarifi! Pırasalı çıtır börek ile mutfakta fark yaratın.

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka
1 kilo pırasa
tuz, karabiber, tatlı toz biber
zeytinyağı

çıtırlık sosu için;

1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 dolu yemek kaşığı un

Pırasalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Pırasayı ince ince doğrayıp yıkayıp süzün.
Yayvan bir tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve pırasayı soteleyin.
Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve tatlı toz biber ekleyin.
Pırasa suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
İlk yufkayı tezgaha serip sosunuzdan üzerine gezdirin. Ardından diğer yufkayı üstüne serip yine aynı şekilde soslayın.
Her yeri soslanan yufkayı 8 eşit parçaya bölün.
İç harcınızı dolu dolu ekleyip kenarlarından kıvırarak kalem böreği gibi sarın.
Kalan diğer yufkayı soslayıp ikiye katlayın ve D şekline gelen yufkayı 4 eşit parçaya bölüp aynı şekilde sarın.
Susam ve çörekotu ile süsleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirin.

Pırasalı çıtır börek tarifi ile mutfakta yeni lezzetler keşfedin. Bu tarif, herkes tarafından sevilecek ve sofralarınızı şenlendirecek bir seçenek sunuyor. Ev yapımı böreklerin püf noktalarını öğrenmek ve lezzetli sonuçlar elde etmek artık çok kolay. Çıtır böreklerinizi hazırlayın, sevdiklerinizle paylaşın ve bu enfes tadın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!