Herkesin sevdiği börekler arasına yeni bir lezzet katmaya ne dersiniz? Patlıcanlı kıymalı börek, hem doyurucu hem de ağzınızda dağılan bir lezzet sunuyor. Bu tarifi deneyerek, klasik börek çeşitlerinden sıyrılın ve damak tadınıza yenilik getirin.

Patlıcanlı kıymalı börek, yufka ile hazırlanan ve her lokmasında lezzet patlaması yaşatan bir tariftir. Bu detaylı reçete ile patlıcan ve kıymanın nasıl harika bir ikili olduğunu keşfedeceksiniz. İster kahvaltıda, ister çay saatinde, isterseniz de akşam yemeğinde, bu böreği severek tüketeceksiniz.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Ev yapımı böreklerin en lezzetlilerinden biri olan patlıcanlı kıymalı börek, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Yufka, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bu börek, üzerine sürülen yumurta sarısı ve serpilen çörekotu ile tam bir görsel şölen sunuyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin!

MALZEMELER

2 adet yufka
Sıvı Harç için Malzemeler
Zeytinyağı
Su

İç Harç için Malzemeler

3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan – rende
2 adet patlıcan – küçük küp doğranmış
250 – 300 gr. kıyma
2 diş sarımsak
1 – 2 adet domates
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber

Üzeri için Malzemeler

1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

TARİF

İç harcı için;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine zeytinyağını ilave edin.
Soğanı içerisine ilave edin ve soteleyin.
Kıymayı ilave edin ve hafif ezerek kavurun.
İnce doğranmış sarımsak ve küçük küp doğradığınız patlıcanları ilave edip iyice yumuşayana kadar pişirin.
Rendelediğiniz domates, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin.
1 – 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Sıvı harcı için;

Bir karıştırma kabında zeytinyağı ve suyu karıştırın.

Birleştirmek için;

Yufkanızı tezgahınıza serin ve 4 eşit üçgene bölün.
Bir fırça yardımıyla yufkanıza hazırladığınız sıvı harçtan sürün.
Geniş tarafı size doğru bakacak şekilde yufkanızı serin.
Enlemesine olacak şekilde iç harcı yayın.
Kenarlarını hafif kapatın ve yufkanızı rulo olacak şekilde sarın.
İçe doğru kıvırın ve gül şekli verip fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.