Sütlü tatlı sevenler için bayramda hızlıca hazırlayabileceğiniz etimek tatlısı tarifi! Bu kolay ve pratik tarifle, misafirlerinize enfes bir lezzet sunabilirsiniz. İşte etimek tatlısı yapımı...

Bayramda tatlı krizine son! Şipşak hazırlanan etimek tatlısı tarifi ile, bayram sofralarınızda fark yaratabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle misafirlerinizi şaşırtın. İşte etimek tatlısı tarifi...

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
Ardından şekeri ilave edin.
Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Bu bayramda etimek tatlısı tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Kolay ve hızlı yapımıyla dikkat çeken bu tarif, misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!