Börek, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır, ancak hazırlığı genellikle zaman alıcıdır. İşte size hazır yufkadan sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır bir börek tarifi!

Misafirlerinizi ağırlarken kolayca hazırlayıp sunabileceğiniz çıtır çıtır bir börek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, hazır yufka ile böreği çıtır çıtır ve lezzetli bir şekilde yapmanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri sunuyor.

Hazır yufkadan yapabileceğiniz çıtır çıtır muska böreği, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Pratik ve lezzetli bu tarifle, börek yapmak artık çok daha kolay.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Hazır yufkadan çıtır çıtır börek yapmak, hem zaman kazandırır hem de lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu tarif, kısa sürede harika börekler yapmanıza olanak tanırken, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. Hazır yufka kullanarak hızlıca hazırlayabileceğiniz bu börek, çay saatlerinizde veya özel günlerinizde servis edebileceğiniz ideal bir seçenektir. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!