1 şişe maden suyu ile nasıl çıtır buzluk böreği yapılır? İşte Ağızda dağılan, maden suyuyla hazırlanan buzluk böreği tarifi...

Buzluk Böreği Tarifi

Malzemeler

3 adet büyük boy böreklik yufka
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tuz

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
1 şişe maden suyu

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri soyalım ve güzelce yıkayalım. Patatesleri doğrayıp, tenceremize alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu da ekleyip, yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim ve bir kabımızın içine alalım.
Üzerine tereyağ, karabiber ve tuzunu ekleyip güzelce ezelim.
Dilerseniz en son ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Harcımızı soğuması için bir kenara alalım.
Sosumuz için geniş bir kaseye sıvı yağ, yumurta akı ve 1 şişe maden suyunu ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
Yufkamızın 1 tanesini düz bir zemin üzerine alıyoruz ve üzerine bolca sosumuzdan döküyoruz. Fırça yardımıyla her yerine yayalım.
Diğer kalan 2 yufkayı da sırayla üst üste koyalım ve her birinin üzerine bolca sos döküp her yerine yayıyoruz.
Soslama işlemi bitikten sonra yufkamızı önce 4 parçaya daha sonra her bir parçayı 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parçaya ayırmış olacağız. Eğer yufkalarınız küçükse 12 parçada yapabilirsiniz.
Kesmiş olduğumuz yufkalarımızın geniş kısmına patatesli harcımızdan bir miktar koyalım ve kalın bir şekilde saralım.
Sarmış olduğumuz börekleri yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
Üzerine sıvı yağ ile açmış olduğumuz yumurta sarını sürelim.
Önceden ısıtmış olduğumuz 180-190 derece fırında aktı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.