Bolu Beyi Tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız, Bolu Beyi Tatlısı'nın tarifini mutlaka deneyin.

Bolu'nun eşsiz lezzetlerinden, Bolu Beyi Tatlısı'nın orijinal tarifine göz atın!

Bolu beyi tatlısının adım adım tarifiyle, tatlı sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Yöresel bir tatlı deneyimi yaşamaya hazır mısınız? Bolu Beyi Tatlısının detaylı tarifi ile karşınızdayız.

BOLU BEYİ TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1 çorba kaşığı margarin,

1,5 su bardağı su,

1,5 su bardağı un,

4 tane yumurta

Kreması için:

3 su bardağı süt,

4 çorba kaşığı un,

1 su bardağı toz şeker,

1 tane yumurta sarısı,

1 paket vanilya.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

BOLU BEYİ TATLISININ YAPILIŞI

Bolu beyi tatlısı hızlı bir şekilde hazırlanabilen tatlılar arasında yer alır. Görünüşü itibari ile profiterolü andıran bu tatlı için öncelikle tencereye 1,5 su bardağı suyu ekleyin. Daha sonrasında ise margarini ekleyin ve bir miktar tuz ile toz şekeri ilave ederek suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun üzerine bir buçuk su bardağı unu ilave edin ve karışımı hiç durmadan tahta kaşık ile karıştırın.

Hazırladığınız hamuru soğutmak üzere ocaktan alın. Ilıyan hamurun üzerine 4 tane yumurtayı kırın arından da eliniz ile hamuru iyice karıştırın. Yumurtalar ve hamur iyice özdeşleştikten sonra fırın tepsisine krema sıkacağı yardımı ile hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hamurlarınızı pişirin.

Hamurlarınız pişerken kremanın yapımına geçin. Bunun için öncelikle sütü bir tencereye alın ve üzerine un, toz şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya ekleyerek iyice karıştırın. Karışımınızı devamlı karıştırmaya özen gösterin. Krema kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Fırından çıkardığınız hamurlarınızı ortadan ikiye ayırın ve ortasına kremadan sıkın. Kapattığınız hamurlarınızın üzerlerini eritilmiş çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.