Çay saatleriniz için mükemmel bir eşlikçi olan elmalı kurabiye, karamelize elma, ceviz ve tarçının muhteşem uyumuyla dikkat çeker. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif...

Kırmızı elmaların tatlılığı, tarçının ısıtan aroması ve cevizin çıtırlığı bu kıyır kıyır elmalı kurabiyede birleşiyor. Evinizi bu harika kokularla dolduracak tarifin detaylarına göz atın.

MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
¾ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı iç harcı için:

4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

TARİF

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kâsede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın. Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!