Evde kolayca yapabileceğiniz kabartma tozlu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Bu lezzetli ve pratik tarif, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek.

Mis gibi kokusuyla sizi büyüleyecek kabartma tozlu poğaça tarifi, kahvaltı ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- İç harcı için isteğe göre peynir, sucuk, zeytin vs.

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iç harcınızı ekleyerek poğaça şeklini verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu kabartma tozlu poğaça tarifi ile kahvaltı ve çay saatlerinizi lezzetli bir şekilde tamamlayın. Puf puf kabaran ve bayatlamayan bu poğaçalar, ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri. Afiyet olsun!