Pastanelerin çıtır çıtır poğaçalarını evinizde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bayatlamayan ve uzun süre tazeliğini koruyan bu poğaça tarifi ile pastaneleri aratmayacak lezzetler yaratabilirsiniz.

Ev yapımı poğaçalarınızın pastane poğaçaları kadar lezzetli olmasını istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yumuşacık ve uzun süre bayatlamayan poğaça tarifimizle, poğaça yapmanın püf noktalarını öğreneceksiniz.

Poğaça, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle pastane poğaçalarının o eşsiz lezzetini evde de yakalamak mümkün. İşte lezzetiyle damak çatlatan ve bayatlamayan pastane poğaçası tarifi!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6,5 bardak un
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt(ılık)
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1su bardağı su(ılık)
1,5tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:

1,5yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı(arzuya göre)

YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Ilık suda mayayı eritin. Üzerine toz şeker ekleyip karıştırın ve 15 dakika bekletin.
Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu alın ve karıştırın.
Eriyen mayayı yoğurma kabının içerisine alın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurulan hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan eşit yuvarlak bezeler hazırlayın ve elinizde ortadan bastırıp dilediğiniz malzemeyi ortasına yerleştirip kapatın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre susam ve çörek otu serpiştirdiğiniz poğaçaları 180 derecede 25-30 dakika pişirin.