Çay saatlerinize lezzet katmak için ideal bir tarif: Tırtıl kurabiye! Bu kolay tarifle, bir ölçüyle onlarca lezzetli kurabiye yapabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiye tarifi ile tanışın. Uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, hem pratik hem de oldukça lezzetli.

Kıtır kıtır ve uzun süre taze kalan tırtıl kurabiyeleri evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım tırtıl kurabiye yapımı ve gerekli tüm malzemeler.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.