MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

2 su bardağı un, beyaz peynir ve maydanozla hazırlanan enfes peynirli krep tarifine göz atın. Kolay ve lezzetli kahvaltı için ideal bir seçenek...

Peynirli krep tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir lezzet ekleyin. Börek tadındaki bu peynirli krep tarifi, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte adım adım peynirli krep yapımı...

Kahvaltılarda farklılık arayanlar için peynirli krep tarifi! Börek tadında, pratik ve lezzetli bir seçenek olan peynirli krep tarifine bayılacaksınız. İşte detaylar...

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

Peynirli krep tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Börek tadında bu lezzetli kreplerle gününüze enerjik bir başlangıç yapın. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!