Cevizli un helvası, çocukluktan yetişkinliğe kadar herkesin favorisi. Bu tarif ile mutfakta kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Ceviz ve unun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aşama aşama evde nasıl yapılacağını keşfedin.

Sofralarınıza tat katacak cevizli un helvası tarifi ile tanışın. Bu kolay ve pratik tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamandan en iyi şekilde yararlanın.

Cevizli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt

Cevizli Un Helvası Tarifi

Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.
Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.