Kalburabastı, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden. Evde bu lezzeti yeniden yaratmak isteyenler için hazırladığımız tarif, her adımıyla sizi mükemmel sonuca götürecek.

Mis gibi kalburabastı yapmak artık çok kolay! Bu kolay takip edilebilir tarif ve ipuçlarıyla, evinizde harika lezzetler yaratabilirsiniz. İşte adım adım kalburabastı yapımı...

Kalburabastı, sofralarımızın şerbetli tatlı ihtiyacını karşılayan, herkesin sevdiği bir lezzet. Bu basit ve pratik tariflerle, kalburabastı yapmanın püf noktalarını keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Kalburabastı Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1,5 çay kaşığı karbonat
yaklaşık 3-3,5 su bardağı un
i̇çine koymak için küçük bir kase kıyılmış ceviz

şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Şerbet, tatlı sıcakken soğuk olacak şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Şeker ve su kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Tatlı hamurunu hazırlamak için, un hariç verilen malzemeleri karıştırın ve kontrollü bir şekilde un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıp ya da rendenin arka kısmına bastırarak şekil verin.
İç kısmına bir miktar ceviz koyun ve hamuru kapatın. Hazırladığınız tüm hamurları fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kalburabastıları kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine dökün.
Tatlılar şerbeti çekince servis edebilirsiniz.

Evde şerbetli tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyen herkes için kalburabastı, mükemmel bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, geleneksel tatlarımızdan biri olan kalburabastıyı kolaylıkla yapabilir, tatlı sofralarınıza lezzet katıp, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, lezzetli bir tatlı, güzel bir sofranın olmazsa olmazıdır. Şimdiden afiyet olsun!