Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz peynirli poğaça, mis gibi kokusu ve ağızda dağılan dokusuyla çay saatlerinizin yıldızı olacak. Bu adım adım tarif ile poğaça yapmanın tüm inceliklerini öğreneceksiniz.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Peynirli poğaça, mutfakta geçireceğiniz vakitleri daha keyifli hale getirecek. Bu basit ve lezzetli tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutfağa çekecek. Her bir malzeme, mükemmel sonuca ulaşmanız için bir araya geliyor. Bu tarifi deneyin, farkı hissedin!

Mayasız ve peynirli poğaça tarifi, her lokmada ağızda dağılan muhteşem bir lezzet sunuyor. Pratik yapılışıyla da dikkat çeken bu tarif, çay saatlerinizi renklendirecek. Deneyin, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin/ tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( bir sarısı ayrılacak )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 ,6 bardağı un ( kontrollü)

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Un dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip, yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, elimizle bastırarak hafif açalım ortasına peynir ekleyip, kapatalım ve tepsiye dizelim.
Önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, poğaçaların ortasına çizik atalım susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen poğaçaları fırından çıkaralım ve servise hazır