Ev yapımı ıspanaklı börek tarifi ile sofralarınız şenlenecek! Kolay adımlar ve basit malzemeler ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak.

Ispanaklı börek yapmanın püf noktalarını keşfedin. Bu rehber, adım adım size eşlik edecek ve mükemmel bir börek yapmanızı sağlayacak. Ispanak ve peynirin muhteşem uyumunu keşfetmeye hazır olun.

Pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için ıspanaklı börek mükemmel bir seçenek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli sonuçlar alın.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
Tuz
6-7 su bardağı un

İç malzemesi için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Küçük bir kase peynir (evde hangisi varsa)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tozbiber
Tuz

Açmak için;

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım. 9-10 eşit bezeye ayıralım.
İç malzemeleri için; ıspanakları doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım, çiğ olarak ıspanağa ekleyelim, baharatlarıda ekleyip elimizle biraz ovalım.
Bezeleri un ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız yufkayı yağlayıp 4 e keselim.
Ispanaklı harcı üzerine paylaştıralım. Peyniride ekleyelim. Rulo şeklinde kıvırıp şekil verelim. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürüp, 180 derecede 30-35 dk pişirelim.