İstanbul'un ünlü Karaköy lezzetinden ilham alınarak hazırlanan bu poğaça tarifi, çayın yanında harika bir eşlikçi olacak. İşte adım adım Karaköy poğaçası yapımı!

Karaköy poğaçası, kıyır kıyır dokusu ve lezzetiyle bilinir. Evde de aynı lezzeti yakalamanız için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları bu rehberde.

Evinizde İstanbul sokaklarının ruhunu yaşatın! Karaköy poğaçası ile çay saatlerinizi şenlendirin. İşte pratik ve lezzetli bir Karaköy poğaçası tarifi.

Malzemeler:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatarak 40 dakika mayalandırın.
Hamuru mayalandırdıktan sonra küçük limon büyüklüğünde bezeler kopararak elinizle düzgünce yuvarlayarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerini kapatarak 20 dakika daha mayalandırın.
Mayalandırdığınız poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çatal ile artı şeklinde çizikler atın.
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika pişirin)

İşte enfes Karaköy poğaçanız hazır! Bu kıyır kıyır poğaça, çay saatlerinizi lezzetle taçlandıracak. Her ısırıkta İstanbul'un eşsiz sokaklarını anımsatan bu poğaça tarifi, evinizdeki herkesi mest edecek. Deneyimlerinizden ve düşüncelerinizden bize de bahsetmeyi unutmayın! Afiyet olsun!