Poğaça yapımında yeni bir sayfa açın: Bayatlamayan mayalı poğaça ile mutfakta harikalar yaratın! Bu tarif, poğaçalarınızın günlerce taze kalmasını sağlayacak ve lezzetiyle sizi büyüleyecek.

Lezzetli ve taze poğaçalar yapmanın sırrı nedir? Cevap: Bayatlamayan mayalı poğaça tarifimiz! Bu tarif sayesinde, poğaçalarınızı günler sonra bile ilk günkü gibi kalacak.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Mayalı bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta

9 su bardağı un

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam

Mayalı bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?

1. Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Üzerine streç film örterek 5 dakika bekletin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.

2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamuru mayalanmaya bırakın. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde bir saat dinlendirin. Süre sonunda hamuru bir kaç kez yoğurarak havasını alın.

4. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek içerisine sıvı yağ eklediğiniz yumurta sarısını üzerine sürün. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.

5. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.