Etimek tatlısı, az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanızı sağlar. Bu basit ve ekonomik tarif ile tatlı krizlerinizi anında giderebilirsiniz. Ev yapımı bu tatlı, herkes tarafından sevilecek!

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve ekonomik maliyeti ile bütçenizi sarsmayacak olan etimek tatlısı tarifiyle, tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayın. Bu lezzetli tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olacak!

Etimek tatlısı, pratik malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ekonomik ve ağız sulandıran bir tatlı seçeneğidir. Her öğünde veya özel günlerde rahatlıkla sunabileceğiniz bu tatlıya herkes bayılacak!

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket etimek
1 litre süt
6 dolu yemek kaşığı un
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için:

1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimekleri geniş bir borcama dizelim.
Şerbet için: toz şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatmanız yeterli. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım.
Muhallebisi için : Tencereye tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpıcı ile karıştırın ve ocağı kapatın.
Koyu kıvam alan muhallebinin üzerine tereyağını ekleyip 1-2 dk çırpın. Yumuşayan etimeklerimizin üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi dağıtalım.
Krem şanti için : 2 paket sade krem şanti ile 1 su bardağı süttü koyu kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim. Tatlımızı en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Bu basit ve lezzetli Etimek tatlısı tarifi ile, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli ve keyifli hale getirebilirsiniz. Hem ekonomik malzemelerle hem de az bir zamanda hazırlayabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti kendiniz görün. Şimdiden afiyet olsun!