Yaz aylarının gözde tatlısı ekler, evde yapımıyla da dikkat çekiyor. Siz de pastane lezzetinde ekler yaparak, tatlı anlarınızı özel kılabilirsiniz. İşte adım adım ekler tarifi!

Ekler, şık sunumu ve leziz tadıyla herkesin favorisi. Evde de pastane tadında ekler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu kolay tarifimizle hemen deneyin!

Ekler yapmanın püf noktalarını öğrenerek, evinizde pastane lezzetlerini yakalayabilirsiniz. İşte detaylarla dolu, ağızda dağılan ekler tarifi!

PASTANE EKLERİ MALZEMELERİ!

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak fazla un
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
800 ml süt( 4 su bardağı)
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı kadar nişasta

Üzeri için malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

PASTANE EKLERİ TARİFİ!

Öncelikle krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.

Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır. Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sona ortadan kesilir. Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır. İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır. Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu önerilerle, ekler tarifi içeriğinizin daha fazla kişiye ulaşmasını ve okuyucularınızın ilgisini çekmesini sağlayabilirsiniz. Başlıklar ve giriş paragrafları, tarifinizi öne çıkarmak ve tatlı severlerin dikkatini çekmek için özenle hazırlandı. Her biri, SEO uyumluluğunu ve kullanıcı etkileşimini artırmak için tasarlandı.