MALZEMELER

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu) (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
3 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
6 - 6,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri derince bir kaba alın ve üstüne ılık sütü döküp, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
Üstüne maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ve bu esnada tuzunu da ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üstünü streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalama süresinin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi alın ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp dizin.
Üstlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişirin. Ilık ya da oda ısısında servis edin.