Çay saatlerinizde fark yaratmak ve misafirlerinizi etkilemek istiyorsanız, Türk kahveli kek tarifi tam size göre. Kahvenin o eşsiz tadı ve keke kattığı aroma ile bu tarif, mutfağınızda harikalar yaratacak. Hemen deneyin ve bu lezzeti keşfedin!

Kahve severler için mükemmel bir tarifle karşınızdayız. Türk kahveli kek, hem kolay yapımı hem de nefis tadıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aromasıyla büyüleyen bu kek tarifini mutlaka deneyin!

Türk kahveli kek tarifi, hem kahve tutkunları hem de tatlı severler için ideal bir seçenek. Bu kolay ve lezzetli tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. İşte, adım adım Türk kahveli kek yapımı.

MALZEMELER

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Kek için;

2 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 çay kaşığı karbonat (veya 2 çay kaşığı kabartma tozu)
1, 5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben tereyağı kullandım)
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Türk kahvesi (toz hali, pişmiş değil)

1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı su
2 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

Üzerinin çikolata sosu için;

2 yemek kaşığı damla çikolata
1 çay kaşığı margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sut

Süslemek için;

Bir çay kaşığı Türk kahvesi

HAZIRLANIŞI

Türk kahveli kek hazırlamak için öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. İstenilen kek kalıbı yağlanır ve unlanır.

Karıştırma kabında unu, karbonatı şekeri ve tuzu karıştırın bekletin.

Küçük bir tavaya sıvı yağı, margarini, kakaoyu, Türk kahvesini, tarçını ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtın, ama kaynamasın.

Bu karışımı unun üzeri dokun kaşıkla malzemeleri birbirine hafif yedirin.

Son olarak yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edin tel çırpacakla iyice çırpın ve kek kalıbına aktarın.

Önceden ısınmış fırında 30-40 dakika pişirin (her fırının sıcaklığı farklı olduğu için, siz kürdanla kontrol edin ve pişme süresini ona göre ayarlayın).

Pişen kek 10 dakika kalıp içinde soğusun, sonra tel üzerinde soğutun.

Tamamen soğuduktan sonra çikolatasını hazırlayın.

Çikolata sosunun malzemelerini yine küçük bir tavaya alın, en kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın, iyice karıştırın.

Sandviç poşetine aktarın ve köşesini kesin, çikolatayı kekin üzerine gezdirin.

Çay süzgeci ile kekin üzerine Türk kahvesi serpin.

Türk kahveli kek tarifi ile çay saatlerinize yeni bir lezzet katmak artık çok kolay. Kahvenin eşsiz aroması ve kekin yumuşak dokusu birleşerek mükemmel bir tat sunuyor. Misafirlerinizi etkileyecek ve sizin de favoriniz olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!