Ev yapımı tatlıların en gözdesi gelin pastası, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İşte bu özel tarifle günleriniz ve sofralarınız şenlenecek.

Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, gelin pastası tam size göre. Pratik yapımıyla dikkat çeken bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Gelin pastası, son zamanların en popüler tatlılarından biri haline geldi. İşte bu popüler lezzeti evinizde kolayca yapmanız için pratik bir rehber.

Malzemeler

Kek malzemeleri:

·         4 yumurta

·         1 bardak un

·         1 bardak toz şeker (dilerseniz bir parmak azaltabilirsiniz)

·         1 paket kabartma tozu

·         1 paket vanilya

Kekin ıslanması için:

·         2 bardak soğuk süt

·         2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için:

·         1 litre süt

·         1 bardak şeker

·         3 yemek kaşığı un

·         2 yemek kaşığı nişasta

·         1 paket vanilya

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

·         1 paket kremşanti

Hazırlanışı

Enfes gelin pastası tarifinin yapımı için öncelikle keki hazırlamakla başlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Dikdörtgen bir borcamı yağladıktan sonra hazırladığımız kek hamurunu içerisine dökelim ve yayalım. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında alt ve üst pişecek şekilde 15 dakika pişirelim. 15 dakika sonra fırından çıkardığımız keki soğuması için kenara alalım ve muhallebi yapımına geçelim.

Süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı tencereye alarak karıştıralım ve pişirelim. Koyulaşıp göz göz olmaya başladığında muhallebimiz istediğimiz kıvama geldi demektir. Muhallebimizi de soğumaya bırakalım. Ardından ılıyan muhallebiye kremşanti ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Muhallebi de hazır olduktan sonra keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım. Kürdanla kekin aralarına delikler açarak ıslanmasını kolaylaştıralım ve karışımı eşit şekilde dökelim. Kek karışımı iyice çektikten sonra üzerine muhallebiyi yumuşak bir spatula yardımıyla eşit olacak şekilde yayalım. Ardından son hamle olarak kekin üzerini Hindistan cevizi ile kaplayalım. Servise hazır olan gelin pastası tarifimizi afiyetle tüketebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Püf Noktalar

·         Keki ıslatmadan önce mutlaka kekin ılıdığından emin olun.

·         Sütü soğuk kullanın.

·         Muhallebiye kremşanti katmadan önce ılıdığından emin olun.

Bu harika gelin pastası tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de lezzetli sonuçlar doğuracak. Kekin yumuşak dokusu ve muhallebinin pürüzsüz kıvamı ile bu pasta, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Püf noktaları takip ederek, bu özel pastayı kolayca hazırlayabilir ve herkesi hayran bırakabilirsiniz. Afiyet olsun!