Evinizde sodalı börek yaparak kahvaltılarınızı şenlendirebilir ve komşularınızı etkileyebilirsiniz. Bu pratik ve enfes tarif, tüm malzemelerin mükemmel uyumuyla unutulmaz bir lezzet sunuyor. Sodalı dilim börek, bir kez denedikten sonra vazgeçilmeziniz olacak.

Komşularınızın kokusuyla kapınızı çalmasını istiyorsanız, bu sodalı dilim börek tarifini mutlaka denemelisiniz. Az malzemeyle büyük lezzetler yaratan bu tarif, her dilimiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek.

Puf puf kabaran, mis gibi kokan bir börek için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Sodalı dilim börek, az malzemeyle mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak ve komşularınızın da favorisi haline gelecek. Bu özel tarif ile mutfakta harikalar yaratın.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek İçin Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Dilim Börek Tarifi

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Bu muhteşem sodalı dilim börek tarifi ile kahvaltılarınıza ve özel günlerinize lezzet katın. Az malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, puf puf kabarması ve enfes kokusuyla dikkat çekiyor. Komşularınızın kapınızı çalmasını sağlayacak kadar lezzetli olan bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Şimdi fırını ısıtın, malzemeleri karıştırın ve herkesi bu eşsiz lezzetle tanıştırın. Afiyet olsun!