Kakaolu çatlak kurabiye, pratikliği ve muhteşem lezzetiyle mutfaklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Bu basit adımları takip ederek, herkesin bayılacağı kurabiyeler yapabilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kakaonun derin lezzetini her ısırıkta hissetmek isteyenler için kakaolu çatlak kurabiye tarifiyle tanışın. Bu tarif, çay saatlerinize lezzet katacak ve misafirlerinizden tam not alacak.

Ev yapımı kurabiye deneyimi bir başkadır, hele bir de kakaolu çatlak kurabiye ise! Bu lezzetli ve pratik tarifle, çay saatleriniz için mükemmel kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kakaolu çatlak kurabiye Nasıl yapılır?

Bir kaba yumurta, şeker ve vanilyayı alıp güzelce çırpın.

Ardından sıvı yağını ilave edip karıştırın.

Üzerine kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip bir spatula ile topak kalmayacak şekilde karıştırın. Unu azar azar ilave edin.

Unun tamamını ekledikten sonra elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurunuzun üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında dinlendirin.

Ardından hamuruzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pudra şekerine bulayın ve fırına verin.

Kurabiyelerinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin.