MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Limonlu kek, limon kabuğu ve suyu ile hazırlandığı için ferahlatıcı bir tat garantisi verir. Her bir diliminde yoğun limon aromasıyla sizi adeta tazelikle buluşturan bu kek, ani gelen misafirlere veya kahve molaları için idealdir.

Limonun canlandırıcı dünyasına bir dilim kek ile adım atın. Bu kek tarifi, tüm limon severlerin favorisi olacak ve sofralarınıza taze bir tat katacak. Hem yapımı son derece pratik ve hızlıdır, hem de limonun verdiği ferahlatıcı etki ile mükemmel bir lezzet sunar.

Yoğun limon tadını vurgulayarak hazırlayacağınız limonlu kek, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Bu kek tarifi ile misafirlerinize lezzetli ve hafif bir tatlı sunabilir, onların beğenisini toplayabilirsiniz. Şimdi limonun canlandırıcı dünyasına bir dilim kekle adım atma vakti!

Limonlu Kek İçin Malzemeler

3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 çay bardağı oda sıcaklığında süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı toz şeker
6 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
2 adet limonun rendelenmiş kabukları
Yarım limonun suyu

Yapılışı

Toz şeker ile yumurta derince bir kaba alınarak, mikser yardımıyla rengi değişip beyazlaşana kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenir karışana kadar çırpılır.

Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar karıştırılır.

Limon kabukları ve limon suyu da ilave edilerek karıştırılır.

Yağlanmış kalıba karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Kürdan tesli ile kontrol etmeyi unutmayın