Ev yapımı keklerin en ferahlatanı olan limonlu yumuşak kek, tatlı krizlerinizin yeni favorisi olmaya aday. Limonun ferahlatıcı tadını yumuşacık bir kekle birleştiren bu tarif ile tatlı anlarınızı renklendirin. İster çayın yanında, ister misafirlerinize sunun, herkes mutlu olacak.

Limonlu yumuşak kek tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve taze limonların aromasıyla mutfaklarınızı şenlendirecek bir seçenektir. Adımları takip ederek, herkesi hayran bırakacak bir kek yapabilirsiniz. Limonun asil lezzetini her lokmada hissedin ve kek yapmanın keyfini çıkarın.

Evde lezzetli ve yumuşacık bir kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Limonun taze aromasını içeren bu kek tarifi ile çay saatlerinize ferah bir dokunuş katın. Limon suyu ve kabuğu rendesi ile hazırlanan bu kek, lezzeti ve kolaylığı ile favoriniz olacak.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Limonun ferahlatıcı aromasını keklerinizle buluşturan bu yumuşacık limonlu kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Hem pratik hem de leziz olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Her lokmada limonun taze ve ferahlatıcı tadını hissedeceğiniz bu keki deneyin, misafirleriniz ve ailenizle paylaşın. Kek yapmanın keyfini çıkarın ve herkesi bu lezzetle tanıştırın. Afiyet olsun!