Eğer kısır yapımını merak ediyorsanız, bu kolay ve lezzetli tarif tam size göre. Bulgur, sebze ve baharatların eşsiz uyumuyla hazırlanan kısır, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunar.

Kısır tarifi arayanlar için en lezzetli ve pratik yöntemleri bu rehberde bulabilirsiniz. Bulgurun suyunu çekmesi, doğru miktarda limon ve nar ekşisi ilavesiyle kısırınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Türk sofralarının olmazsa olmazı kısır, her daim beğeni toplayan bir lezzettir. Bu rehberde kısır yapmanın kolay yollarını ve lezzet sırlarını bulacaksınız. Hazırlaması basit bu tarif ile kısır, misafirlerinizin de favorisi olacak.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon suyu
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 yaprak nane
5-6 dal dereotu
6-7 yaprak marul (büyüklüğüne göre ayarlayın, orta boya göre yazılmıştır.)

TARİF

Öncelikle 2 su bardağı ince kısırlık bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek üzerini streçle kapatın yoksa eğer
kapak yardımıyla kapatabilirsiniz. Kısa süre sonra bulgurlar suyunu çekerek yumuşayacaktır.
Bulgular şiştikten sonra kaşık yardımıyla karıştırıp tane tane olmasını sağlayın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
4 dal taze soğan, yarım demet maydanozu, 5-6 yaprak nane, 5-6 dal dereotu 6-7 yaprak orta boy marul ekleyip karıştırdıktan
sonra kısır servise hazır.
Son olarak Kısırın yanına domates ve salatalığı küçük küçük doğrayıp servis edebilirsiniz.