Kiraz reçeli, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltı alternatifi sunar. Yaklaşık 65 kalori içeren bu tarif ile diyetinizi bozmadan tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu reçeli denemeye ne dersiniz?

Kirazların en tatlı haliyle tanışmaya hazır mısınız? Bu basit kiraz reçeli tarifi ile evde doğal ve sağlıklı bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Limon ve toz şeker ile tatlandırılan kirazlar, kahvaltılarınıza eşsiz bir lezzet katacak.

Düşük kalorili ve yüksek lezzetli bir başlangıç için kiraz reçeli ideal bir seçim. Bu tarif, kahvaltılarınızı zenginleştirirken, sağlıklı beslenme düzeninize de uyum sağlayacak. Kiraz, limon ve toz şekerin muhteşem uyumuyla hazırlanan reçeli keşfedin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

KİRAZ REÇELİ MALZEMELERİ NELER?

1,5 kilo kiraz
1 adet limon suyu
1 kg toz şeker

KİRAZ REÇELİ NASIL YAPILIR?

Kirazın çekirdeklerini çıkarın ve saplarını ayıklayın. Ardından 1 kilo şekeri ekleyin. Ardından kapağı kapatın ve 1 gece bekletin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye dek pişirin.

Kaynadığında hafifçe karıştırın. Köpüklenmesinin önüne geçmek için fındık büyüklüğünde tereyağı ekleyin. En son yarım limonun suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarıp kapağını kapatarak muhafaza edin. Afiyet olsun...