Evinizde pratik ve lezzetli bir şeyler hazırlamak istediğinizde, tuzlu kurabiye imdadınıza yetişiyor. İster beş çayı için ister misafir sofraları için, bu tarif her anınıza eşlik edecek.

Pratik kurabiye tarifleri arasında özel bir yeri olan tuzlu kurabiye, klasik ve sade malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet sunuyor. Bu tarif, her yaştan insanın severek tüketeceği bir atıştırmalık olacak.

Tuzlu kurabiyenin kıyır kıyır yapısı ve lezzeti, onu her zaman popüler bir seçim yapıyor. İster çayın yanına, ister atıştırmalık olarak, bu tarif her daim yanınızda olacak.

MALZEMELER

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve özel anlarınızı daha da unutulmaz kılabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tarif, kıyır kıyır yapısı ve ağızda dağılan lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi bu basit adımları takip ederek, herkesin bayılacağı tuzlu kurabiyeleri hazırlamanın zamanı. Afiyet olsun!